Dat houdt een paar bij elkaar?

Het lijkt erop dat iedereen in de buurt uitsluitend enthousiast is om hun enige (hun enige) en nooit deel te vinden. Iedereen weet echter dat de helft van de huwelijken in ontwikkelde landen eindigt in een scheiding. Wat helpt minnaars om hun unie te behouden?

Vertrouwen we de partner?

Vertrouwen is een van de belangrijkste indicatoren dat relaties de toekomst hebben. “Zonder dit worden alle andere componenten van de Happy Union onmiddellijk afgeschreven”, zegt de psycholoog, Coach Preston Nor (Preston Ni). Om verschillende redenen is het voor sommigen van ons moeilijk om echt te openen en zelfs een geliefde in onze wereld te laten. En iemand, integendeel, vertrouwt zonder terug te kijken. Denk na over wat uw vertrouwen in de partner is gebaseerd: hij manifesteert zich echt als een betrouwbare vriend die u van onvoorwaardelijke ondersteuning kan bieden? Of je vertrouwt alleen op zijn woorden, niet ondersteund door acties, en geef uit wat je wilt?

Hoe dichtbij zijn we

Ronald Adler en Russell Proctor in zijn boek kijken uit, kijkend naar (“A Look van buitenaf, uitzicht van binnenuit”) onderscheiden vier vectoren waarmee we kunnen zeggen dat het paar de toekomst heeft 1 . Dit is fysieke nabijheid, emotionele verbinding, intellectuele toevalligheden en gemeenschappelijke interesses. Bedenk welke van hen zou kunnen worden opgemerkt als verplicht, wenselijk of mogelijk. Bied aan om dit aan uw partner aan te doen. Hoe meer toevalligheden in termen van “verplichte” en “wenselijke” posities, hoe dichter onze vakbond kan zijn. “De vectoren van toevalligheden zijn in de loop van de tijd gewijzigd, omdat de relatie onstabiel is”, herinnert Ronald Adler zich. – Begrip en respect voor elkaars prioriteiten helpt echter om een ​​gevoel van nabijheid te behouden. “. Jungiaanse analist Lev Hegai gelooft dat de basis van het paar een sterke emotionele connectie is. “Verschillen kunnen elkaar vaak aanvullen en de vakbond ten goede komen”, zegt hij. – Het vermogen om ze te accepteren wordt bepaald door onze interne volwassenheid. Veel jonge paren hebben een sterke droom van een volledig toeval, en ze beginnen te eisen van een partnercorrespondentie en angstig voor de verschillen. Naarmate we ouder worden, begrijpen we het-het is de moeite waard om iets alleen van onszelf te eisen, en een partner kan liefde krijgen, waardoor hij zich in zijn richting kan ontwikkelen, zelfs als hij niet samenvallen met de onze ”.

Wat openen we in elkaar

“Mijn voormalige jonge man was jaloers en erg kwetsbaar, en ik dacht mijn woorden altijd om hem niet bij toeval pijn te doen”, herinnert de 29-jarige jachthaven. – Uiteindelijk begon ik discussies te ontwijken die niet eens onze relaties aangaan. Maar toen we uit elkaar gingen, realiseerde ik me dat het niet was, ik was het niet. Ik hou van open en eerlijke discussies en ik ben niet bang voor discrepantie tussen meningen “. De mensen met wie we ons leven brengen, weerspiegelen verschillende delen van onze “ik”. Met sommigen zijn we meer gesloten en ingetogen, met anderen, integendeel, open en zacht. Iemand opent geduld en empathie in ons, en iemand is een wens om te argumenteren en op zichzelf te dringen. Dit alles geldt ook voor onze partner. Bedenk of je van dat deel van jezelf houdt dat domineert in deze relatie? Uw eerlijke antwoord zal grotendeels bepalen hoe gezond en uw relatie zal zijn.

“Hoe liefde te bewaren in het huwelijk”

Een familie -psycholoog vertelt welke mechanismen familieconflicten zich ontwikkelen en illustreert zijn woorden met voorbeelden. Zeer indicatieve voorbeelden.

Wat voelen we ons nadat we met een partner hebben gesproken?

Psycholoog John Gottman (John Gottman) concludeert na twintig jaar onderzoek dat respect voor een partner de rode vlag is die gewoonlijk echtscheiding verwerpt. Een dergelijk gebrek aan respect wordt uitgedrukt in constante kritiek, negatieve beoordelingen, sarcastische uitspraken. “Zulke mensen tonen” stijfheid aan een persoon, en niet voor het onderwerp van een geschil “, terwijl degenen die elkaar voelen altijd hun houding ten opzichte van de partner delen en de acties of opvattingen waarmee ze het niet eens kunnen zijn”, zegt John Gottman. Vraag jezelf af: wat voel je als je partner moeilijk raakt om het onderwerp te bespreken? Heb je het gevoel dat je op geen enkele manier nog steeds een weg bent naar je geliefde? Of integendeel, hij laat je je gewond voelen? “Als dergelijke gesprekken je pijn brengen, betekent dit niet altijd dat de partner je bewust verrukt”, zegt John Gottman. – Soms weten we gewoon niet hoe we een gesprek moeten bouwen, zodat onze geliefde het begrijpt – we houden van en waarderen hem en zijn het alleen oneens met zijn standpunt “. Mensen met een laag vermogen om het conflict op te lossen, komen vaak vast in quoters of vermijden elkaar en koudheid. “Echt succesvolle paren kunnen elkaar vergeven en verlaten wat er in het verleden is gebeurd. En nog belangrijker – dergelijke paren kunnen leren in conflictsituaties die ze alleen maar dichter en sterker maken “.

Hoe gaan we om met moeilijkheden van buitenaf

Dit is een echt belangrijke test: kun je je schouder vervangen en op elkaar vertrouwen?Bedenk of u zich gedraagt ​​als volwassenen, elkaar ondersteunt, https://potentie-verhogen.com/hoe-de-potentie-thuis-te-verhogen/ of liever, zoals infantiele kinderen die wederzijdse claims maken? Kun je je verzamelen of dergelijke situaties verplaatsen je alleen weg? Paren die tests hebben geslaagd en de nabijheid en het begrip van elkaar hebben behouden, krijgen een speciale verbinding die jarenlang kan duren.

Hoe we financiële problemen oplossen

Volgens de pagina’s van het nationale huwelijksproject, professor van sociologen Jeffrey Dew, “paren die geen begrip vinden in de financiën van financiën eenmaal per week uiteenvarren vaker dan degenen die het niet meer dan een of twee keer per week eens zijn maand”. In de regel wordt de houding ten opzichte van geld gemanifesteerd aan het begin van de relatie. Wie betaalt tijdens de eerste date? Seconde? Hoe een partner zich verhoudt tot geschenken: is het belangrijk voor hem dat ze financieel belangrijk zijn, of is het voldoende dat u aandacht toont. Kunnen u en uw partner financiële problemen oplossen, elkaar vertrouwen en een team zijn?? “Om veel onverwachte situaties in de toekomst te voorkomen, is het vanaf het begin nuttig om te bepalen hoe je deze kant van je relatie ziet”, zegt Presto noch. – voor wie en waarvoor verantwoordelijk is? Wees tegelijkertijd eerlijk tegen jezelf en een partner. Als zijn houding ten opzichte van financiële aspecten alarmerend is, denk dan niet dat u na verloop van tijd dit verschil in opvattingen kunt gladstrijken “. Leo Hegai herinnert eraan dat geld ook een belangrijk symbool is in de context van relaties. “Geld symboliseert vaak onafhankelijkheid, dus het gaat emotionele afhankelijkheid tegen van welke relaties worden gebouwd. Dat wil zeggen, ze fungeren als een functie waarin dromen worden gecrasht over de realiteit, waarbij ze de kracht van de Unie controleren. “.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *